EmployU

Supporters

Hands-on Project Manager

(99208)
Huidige positie:
Project en Delivery manager
Gewenste positie:
Consultant / Projectmanager
Werk- en denkniveau:
HBO
Aantal jaren werkervaring:
15 jaar
Toelichting:
De beste typering(en) voor de kandidaat zijn probleemoplosser en afmaker. De kandidaat is sterk in het uitwerken van nieuwe ideeën, waarbij anderen de voorzet geven en hij met kennis en ervaring naar een concept toe werken. In het Engels: Enabler. Hij werkt volgens het motto: Structureren en visualiseren -> Mooie oplossing en een tevreden klant

Samengevat is de kandidaat communicatief vaardig, extravert en representatief. Een open persoonlijkheid, sociaal betrokken met een hoge dosis energie, een brede kennis en gedreven altijd bezig te zijn met nieuwe projecten/concepten/opdrachten. De kandidaat is pragmatisch, analytisch en heeft commercieel inzicht. Is in staat anderen te helpen en te begeleiden en heeft een groot probleemoplossend vermogen.

Kijken naar zijn werkwijze ligt een grote kracht in het vertalen van klantwensen en kansen om deze vervolgens te vertalen naar business concepten, te visualiseren en verder uit te werken. Is gestructureerd in zijn projectaanpak en zorgt voor adequate documentatie. Hij is graag product georiënteerd bezig, hands-on en zelf bereid over het hele proces zaken op te pakken. Heeft zowel affiniteit met media als techniek (internet, applicaties, audio, video, fotografie, e-learning, interaction design, etc.). Daarnaast veel kennis van hieraan gerelateerde softwarepakketten als Photoshop, Visio, Jira, etc. Tevens heeft social media zijn interesse, en is hij in staat kennis over te dragen en te borgen binnen de organisatie.

De rode draad is altijd de intermediaire rol tussen Marcom/Sales en de IT. Dit, omdat hij van beide gebieden kennis van zaken heeft om het ‘gat’ te dichten. De kandidaat is altijd verantwoordelijk geweest voor de bestaande klanten, ondersteunt ook eigen collega’s en isniet beroerd om ook bij te springen in de productie- en testfase.

Eerder verantwoordelijk geweest voor onder andere de productie, planning, projectmanagement van diverse webprojecten (internet en intranet) en grootschalige B2B en B2C e-learning trainingen voor grote internationale klanten. Daarmee verantwoordelijk voor het projectteam, de business requirements, storyboards, begroting, Customer Service, het aanspreekpunt van de klant, de achterliggende (werk)processen, stakeholder management en financiële analyses. Heeft daarnaast ook trainingen gegeven.

Voorbeelden van projecten:
- Procesoptimalisatie callcenters ivm kostenbesparing
- Opzetten e-learning (ca. 300 trainingen)
- Opzetten online incassobureau voor het aanleveren en afhandelen van incasso's
- Ombouwen van B2B naar B2C (web)shop inclusief bijbehorende processen

De kandidaat is op zoek naar een uitdaging met afwisseling en diversiteit in projecten, waarin de volgende zaken terugkomen:
- Vraag achter de vraag achterhalen
- Klantwensen vertalen / spilfunctie
- Uitwerken en uitleggen
- Inzichtelijk maken
- Structuur aanbrengen
- Begeleiden en kennis overdragen
- Ordenen

Met een prince 2 certificaat is hij geïnteresseerd in het combineren van de praktische mogelijkheden hiervan met een Agile werkwijze voor meer efficiëntie en minder documentatie. Vindt het daarnaast interessant kennis, processen en informatiestromen te presenteren en over te dragen ten behoeve van de ontwikkeling van de (klant)organisatie.
Package:
In overleg

Zoek kandidaten

Vakgebied:
Zoek:
Bekijk alle kandidaten