EmployU

Supporters

HR Director/ HR (Senior) Manager/ HR Transformation Manager

(72493)
Huidige positie:
Senior HR Consultant Organizational Development & Change Management
Gewenste positie:
HR Director / HR (Senior) Manager / HR Transformation Manager
Werk- en denkniveau:
WO
Aantal jaren werkervaring:
30 jaar
Toelichting:
Kandidaat werkt bij een global HR consultancy organisatie en is een senior HR, OD en Change Management professional. Kandidaat en heeft diepe ervaring in een breed spectrum van human resources services en operaties, opgedaan door in talrijke mondiale, regionale en lokale HR bedrijfstransformatie, performance management en HR veranderprogramma’s te participeren. HR programma management, medewerker transitie begeleiding, HR proces optimalisatie cq. herstructureren van HR functies en processen zijn hem op het lijf geschreven. Kandidaat heeft het volledige scala aan HR & personele integratie activiteiten doorleefd en uitvoering gegeven aan vele facetten van Talent en Performance management. Heeft als Adjunct directeur HR, business consultant en interim manager 15+jaren ervaring in het maken van de vertaalslag van business naar HR strategie en in het uitvoering geven aan HR strategie implementatie.
Zeer committed en beweegt zich makkelijk op alle niveaus.

Kandidaat is geĂŻnteresseerd in het leiden en/of implementeren van Human Capital Management, Organization Development, Change Management en Talent initiatieven die de lange termijn strategie van de onderneming ondersteunen. Kandidaat staat open om terug te keren in een organisatie/lijn HR functie met een nationale of internationale focus en verantwoordelijkheid of een interessante senior HR consultancy rol. Reizen is geen probleem.

Voor hij zijn huidige rol aanvaarde heeft hij gewerkt bij een van de Big Four en was voornamelijk actief in Mergers & Acquisitions transacties en organisatietransformaties met een focus op de people en HR agenda (pre-deal/deal/post-deal integratie). Daarvoor heeft hij vele jaren bij een Fortune 500 ICT bedrijf gewerkt als Adjunct HR Directeur & HR Transitie Manager. Daar was hij mede-verantwoordelijk voor het Human Resource Management beleid in Nederland. Maakte o.a. de vertaalslag van strategie naar doelen en daadwerkelijke implementatie daarvan. HRM masterplanning & executie zijn hem niet vreemd. (Bege)leidde HR gerelateerde projecten, implementeerde leader development programma, career broadbanding en HR ISO Proces Management en voerde verbetering door in Talent & Performance Management processen. Hij was in die rol ook lid van het outsourcing deal team en verantwoordelijk voor de HR workstream en personele transities.

Daarvoor jaren gewerkt in logistieke, productie en technische omgevingen ondermeer als interim manager en logistiek manager.

Breed en specialistisch opgeleid, o.a. een MBA in Human Resources Management-Organizational Development en gediplomeerd Logistiek Manager.

Kandidaat sociaal, communicatief sterk, gedreven, hands-on mentaliteit, dynamisch, commercieel, klantgericht, pragmatisch en planmatig, analytisch, doel- en resultaatgericht, flexibel, groot verantwoordelijkheidsgevoel en creatief.

Package:
in overleg

Zoek kandidaten

Vakgebied:
Zoek:
Bekijk alle kandidaten