EmployU

Supporters

Sales Director – Country manager

(98997)
Huidige positie:
Manager Solution Sales
Gewenste positie:
Commercial Director
Werk- en denkniveau:
WO
Aantal jaren werkervaring:
20 jaar
Toelichting:
Kandidaat is een resultaatgerichte senior manager met zowel oog voor de hoofdlijn als de details, een soort ‘pracademic’. Gezond ambitieus, analytisch, gestructureerd en betrouwbaar. Een teamspeler met focus op de ontwikkeling van medewerkers en maximale performance. Prettige gespreks- en sparringpartner. Hij weet mensen te verbinden en mee te krijgen in verandering.

Gedegen en succesvol commercieel manager bij dynamisch, innovatief en beursgenoteerde bedrijf in de ICT. Tevens ervaring bij zowel een klein als een groot MKB bedrijf in FMCG & Security. Functies doorlopen van account - naar salesmanagement en naar indirecte aansturing van een nationale organisatie (5 sales teams). Veel ervaring met direct sales en deels indirect sales in de B2B markt (MKB & grootzakelijk). Expertise in ontwikkelen, coachen van sales teams. Succesvolle ervaring met aanbestedingen binnen de non-profit sector, o.a. door het winnen van grote interdepartementale Europese aanbesteding binnen de rijksoverheid. Ervaring met salestransformatie van product naar solution benadering. Hiervoor een programma opgesteld inclusief: KPI’s, nulmeting, trainingsprogramma, recruitmentprogramma en sales competentie assessment. Met succes een verandering in distributiestrategie opgestart en uitgevoerd tussen het directe en indirecte kanaal (inclusief migratie en reorganisatie). Gezamenlijke marketingprojecten gedaan voornamelijk op gebied van lead generatie, promoties en product efficiency. In matrixverband ervaring met optimalisatieproject tussen sales en sales support. Ervaren in het opstellen en uitvoeren van commerciële jaarplannen. Daarnaast vele jaren succesvol commerciële verantwoordelijkheid gedragen (‘overperformance vs. peers’) en actief in diverse MT-rollen.

In een nieuwe uitdaging zoekt de kandidaat een dynamische werkomgeving in een competitieve markt, waar hij kan bouwen aan de groei en professionalisering van een commerciële organisatie. Bij voorkeur met een brede commerciële verantwoordelijkheid (marketing, P&L, support). De combinatie van strategie, management en ‘hands-on’ is de ideale mix voor deze kandidaat. Ambitie van kandidaat is om commercieel eindverantwoordelijk te zijn.
Package:
90-120K

Zoek kandidaten

Vakgebied:
Zoek:
Bekijk alle kandidaten